Uw e-mail adres Uw wachtwoord Uw wachtwoord vergeten?
U bent hier: Nieuws & Bijeenkomsten Bij de geboorte van een stichting

Bij de geboorte van een stichting

Juni 2010
Op 24 september 1956 werd opgericht een Stichting Oud-leerlingen Katwijk. Dit gedenkwaardige feit verdient de aandacht van al degenen die op “Katwijk” hun opleiding en vorming genoten hebben.

Bij de geboorte van een stichting 

Op 24 september 1956 werd opgericht een Stichting Oud-leerlingen Katwijk. Dit gedenkwaardige feit verdient de aandacht van al degenen die op “Katwijk” hun opleiding en vorming genoten hebben .

Dit zijn de eerste woorden van de eerste Katwijk Kroniek uit januari 1958.

Anno 2010 leeft het gedachtegoed van deze stichting en haar deelnemers nog steeds. Getuige de net gehouden reünie in Zeist, de tweejaarlijkse uitgiftes van een Katwijk Kroniek, de Heerenavonden en de website.

De oprichters hadden niet kunnen bevroeden dat 54 jaar later de stichting met haar oud-leerlingen nog volop actief is. Zelfs het gironummer is nog hetzelfde gebleven!!

Op de pagina publicaties treft u (bijna) alle edities van de Katwijk Kroniek. De eerste uitgave ontbrak, maar dit is nu verleden tijd.

In 1978 was er enige tijd een crisis, omdat de financiën bijna waren opgedroogd. Een noodkreet van het toenmalige bestuur heeft blijkbaar geholpen, want de stichting leeft nog!

Anno 2010 valt de Katwijk Kroniek in kleur bij bijna 850 oud-leerlingen op de mat. De “verloren” oud-leerlingen, die tussen twee zendingen verhuisd zijn, moeten er aan denken om hun nieuwe adres ook aan ons door te geven. Alleen dan kunnen wij een continue aanvoer van nieuwe kronieken waarborgen.

Rob DashorstTerug naar nieuws