Uw e-mail adres Uw wachtwoord Uw wachtwoord vergeten?
U bent hier: Nieuws & Bijeenkomsten Katwijk Golf 2009

Katwijk Golf 2009

Oktober 2009
‘Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door’ is een kreet die veelvuldig op de televisie wordt aangehaald. Met een kleine aanpassing zou je kunnen zeggen dat het jaarlijks terugkerende Katwijk Golfevenement mede mogelijk wordt gemaakt door Hans Ubachs, Roy Laauw en Hans Wortelboer. Wij vinden het eigenlijk niet meer dan gewoon dat deze drie mannen ieder jaar deze happening organiseren, vandaar dat ik nogmaals deze drie bijzondere mannen wil eren en bedanken voor hun inzet en toewijding waarmee zij ieder jaar de Katwijk Golf reünie verzorgen, tot en met de prachtige prijzen toe.

Het was me wel een dag, de 4e september 2009. Ondanks de sombere weersvoorspellingen werden wij door de weergoden in Afferden ontzien voor wat betreft regen en onweer. Wel hadden wij, als compensatie voor de droge (en zonnige) middag, te maken met forse windvlagen.

Met zo’n dertig man kwamen wij vol goede moed bij elkaar om te strijden voor de eer! Koffie, thee en vlaai verwelkomden de deelnemers. Het was wederom een mini reünie. Oude bekenden en verloren gewaande oud-leerlingen werden door de drie organisatoren ontvangen. Zowaar gingen diverse “competitors” chippen en putten of inslaan op de driving-range. De messen waren geslepen, de strijd kon beginnen.

Om één uur was het shotgun en konden wij aan de slag. Gewapend met een lunchpakket begonnen wij vol goede moed aan de opdracht, namelijk zoveel mogelijk Stableford punten binnenhalen. En dat was niet eenvoudig. Een zeer uitdagende baan, met op diverse holes wederom een mini reünie. Hindernissen die vermoedelijk velen tot wanhoop hebben gedreven. Maar gezelligheid bleef troef. Met mijn flightgenoten Ton Hauzer en Jan Hein Simons hebben wij de baan aangevallen, soms vanuit zeer bijzondere plekken. Heel gedenkwaardig was voor ons drieën hole 8, par 5. Waar Jan Hein en ondergetekende ‘slechts’ een par scoorden, wist Ton daar een birdie te scoren. Goed voor maar liefst 5 Stableford punten! Geweldig was dat. Ron Castelein liep de laatste drie holes met ons mee, omdat zijn flightgenoten eerder weg moesten. Moe maar voldaan kwamen wij rond zes uur binnen. Even wat drinken, douchen en daarna aan tafel.

Tijdens de maaltijd vertelde Erik Jurgens (die overigens helaas niet mee heeft gedaan aan het middagprogramma) ons over de geschiedenis van het landgoed waar wij als oud-Katwijkers op hebben gespeeld. Zijn grootvader was tot na de Tweede Wereldoorlog eigenaar van het landgoed met een daarbijbehorend kasteel. Echter in de laatste maanden voor het einde van de oorlog moesten de Duitsers zich zonodig in dit kasteel verschansen, en de Engelsen meenden dat het kasteel dan maar aan puin geschoten moest worden. De grootvader van Erik Jurgens sprak toen de memorabele woorden “Ik had ooit eens een kasteel”. De connectie met Katwijk de Breul was namelijk dat grootvader Jurgens zelf ook op Katwijk heeft gezeten.

De prijsuitreiking was zoals gebruikelijk in het teken van kwajongensachtige streken en opmerkingen. Zo goed als het kon probeerde de opperspreekmeester Roy in vlot tempo de prijzen uit te reiken.

Zo kreeg Frank Rademaker, die nu nog GVB heeft, een prijs voor de longest drive. Proficiat, waarschijnlijk kunnen wij in de komende jaren nog veel van Frank verwachten. De man van het fijne werk en met  een afkeer van grof geweld en de Neary noteerde was Eugène Quadekker. De Krukkenprijs ging dit jaar naar Ton Beumer. Dan de vierde prijs, die was Rein Zwolsman. De derde prijs ging naar Peter Zweegers, de tweede prijs werd gewonnen door Eugène Quadekker (weet u nog, de man van het fijne werk), en ondergetekende mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Een hele eer, dat wel.

Zoals gebruikelijk werd de genoeglijke avond afgesloten met het zingen van het Mutua-Fides lied, altijd een mooi moment. Met dank aan alle aanwezigheden, zonder wie zo’n dag niet mogelijk was geweest.

Rob Dashorst

Wilt u de fotos zien van deze bijeenkomst, ga naar Fotoboek, en klik op Katwijk Golf.Terug naar nieuws